fredag 13. januar 2012

Islandskake


Islandskake

Bunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokosmasse
1/2 plate kokesjokolade - hakkes

Eggekrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl fløte
100 g hardt smør
1/2 ts vaniljesukker

1 pk svisker - kokes
1 pk fløte + 1 ss sukker
daimsjokolade


Slik gjør du:

*Bunn: Eggehviter og sukker piskes stivt, bland så kokosmassen og den hakkede sjokoladen i massen.
*Stek ved 175*C i ca. 1 time
*Eggekrem: Eggeplommer, sukker og 1 dl fløte kokes opp, avkjøl litt. Rør smøret og vaniljesukkeret inn i eggekremen, avkjøl.
*Legg den avkjølte eggekremen oppå bunnen, deretter legges de kokte sviskene oppå.
*Fløten og sukkeret piskes til krem og has oppå sviskene. Pynt med knust daim eller daimkuler.

1 kommentar: